Jevnaker Fotball

Jevnaker 1974

Jevnaker 1974
Spiller i 3 divisjon. I mars 1974 hadde vi 22 økter, inkludert treningskampene.

Vi slo alltid lagene som rykket opp, men tapte dessverre mot bunnlagene. Vi var en del bohemspillere som trengte litt ekstra tenning for å prestere.

SUPERLAG: Disse spillerne slo Strømsgodset ut av cupen i 1974

Scheies topp tre 1. runde-bomber:

1 Jevnaker - Strømsgodset 1-0, 1974

Begrunnelse: Strømsgodset var regjerende mester, og dessuten ett av Norges beste lag på den tiden. Jevnaker var nyopprykket til 3. divisjon.

Da Jevnaker slo regjerende mester

Dette er kanskje ikke den første kampen folk tenker på når de hører ordet «cupbombe», men oppgjøret Jevnaker-Strømsgodset fra cupens første runde i 1974 faller på alle måter innenfor betegnelsen.

Jevnaker hadde akkurat rykket opp til 3.divisjon, mens drammenserne var regjerende cupmester og et av landets aller beste lag.

Godset dominerte fullstendig, men Aage Thoresens mål i første omgang var nok til å sende mestrene fra året før ut med den metaforiske halen mellom bena.

Arne Scheie rangerer selv denne kampen som tidenes norske cupbombe i første runde, og sier:

- For meg er det den største cupbomben i første runde noensinne. Det er rett og slett fordi det er regjerende mester som får fyken allerede ved første hinder, fra et lag fra to divisjoner under.

- Vi hadde et bra lag på Jevnaker, og trente fem ganger i uka. Jeg husker godt scoringen mot Strømsgodset. Men for oss var kanskje seieren over Lyn på hjemmebane i andre runde enda større, sier Thoresen.

Aage Thoresen fikk en pasning i bakrommet, løp fra Godset-forsvaret og detonerte en kjempebombe i cupen. Så la han opp…

2000 tilskuere på Haugerstranda så at Jevnaker slo Lyn 2–1 i 3. runde i juniorcupen. I semifinalen endte cupeventyret med tap 2-3 for Vålerenga.

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift